چاپ خبر
نخستین کنگره بین المللی تغذیه ایران
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   06 آبان 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d35511

تا به حال به مسئله تهاجم محصولات غذایی فکر کرده‌اید؟ ۵۰ درصد این تهاجمات به واسطه تفکر بر ذهن و ادراک آدمی تاثیر می‌گذارند و ۵۰ درصد دیگر، بر جسم اثر می‌گذارند. مردم با محصولات غذایی آنقدر مورد تهاجم قرار گرفته‌اند که دیگر قوه‌ای به نام عقل را در کتابخانه‌ها و داستان‌ها می‌جویند. همه امراض غیرواگیر از تغذیه است اما انگار ایرانی‌ها این موضوع را زیاد جدی نمی‌گیرند. روزی نیست که در میان خبرهای بهداشت ودرمان خبرهای ناخوش تغذیه‌ای از رفتارهای ناسالم ایرانیان نباشد. همین مسئله موجب شده است برای بررسی چالش‌های موجود در حوزه تغذیه و دستیابی به راهکارهای عملی نخستین کنگره
بین المللی و سیزدهمین کنگره سراسری تغذیه ایران برگزار شود.
مجید حاجی فرجی، رییس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، با اعلام این خبر و با اشاره به حضور چهره‌های شاخص تغذیه از امریکا و اروپا گفت: «این کنگره ۹ تا ۱۲ آذر ماه امسال در محل پژوهشگاه نیروی تهران برگزار می‌شود.»
حاجی فرجی هدف از برپایی این کنگره را تبادل اطلاعات و دانش تخصصی حوزه‌های مختلف تغذیه و بررسی چالش‌های موجود این حوزه به منظور دستیابی به راهکارهای عملی دانست و بیان کرد: «با توجه به اهمیت ظرفیت سازی در حوزه غذا و تغذیه، این موضوع به عنوان یکی از محورهای نخستین کنگره بین المللی و سیزدهمین کنگره سراسری تغذیه انتخاب شده است و امنیت غذا و تغذیه از دیگر محورهای این کنگره را تشکیل می‌دهد.»
وی از شعار این کنگره به عنوان «علوم تغذیه، چشم اندازهای نوین و نقش‌های تازه» یاد کرد و خاطرنشان کرد: «تغذیه بالینی و رژیم درمانی و نقش آن در کنترل بیماری‌ها به ویژه سرطان‌ها، چاقی، دیابت، بیماری‌های قلب و عروق، گوارش، کلیوی به عنوان محور دیگر این کنگره انتخاب شده است که با توجه به اینکه مخاطبان این کنگره را به غیر از متخصصان و کار‌شناسان حوزه تغذیه، پزشکان گروه‌های مختلف پزشکی و پیراپزشکان تشکیل می‌دهند، پیش بینی می‌شود از این کنگره استقبال مناسبی به عمل آید.»
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور با اشاره به اینکه طی سال‌های اخیر «دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی» با همکاری معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، انستیتو تغذیه، سازمان غذا و دارو، سازمان ملی استاندارد، سازمان دامپزشکی، وزارت جهاد کشاورزی و سایر سازمان‌های ذی ربط تشکیل شده که هدف آن بررسی و سیاست گذاری‌ها در حوزه غذا و تغذیه و ارایه برنامه‌ها، استراتژی‌ها و راهکارهایی متناسب با برنامه پنج ساله توسعه بوده است، تصریح کرد: به دلیل اهمیت موضوع امنیت غذا و تغذیه این موضوع در ابلاغیه اجرایی از سوی مقام معظم رهبری نیز تاکید شده است. در همین راستا، ایمنی غذا و نانو تکنولوژی نیز از جمله موارد سیاست‌گذاری‌های غذا و تغذیه انتخاب شده و قرار است در برخی از سمپوزیوم‌های این کنگره پیرامون آن بحث و تبادل نظر شود.
یسرا معاذی نژاد